dimecres, 12 de juny del 2024

1r d'ESO: PROJECTE DE METEOROLOGIA

Què són els mapes del temps? Quins aparells es fan servir per a mesurar les magnituds meteorològiques? Què signifiquen els símbols meteorològics?

L'alumnat de 1r d'ESO ens va contestar a aquestes preguntes i moltes més gràcies al projecte de Meteorologia. En ell, van aprendre a cercar informació, classificar-la. Posteriorment, van redactar el seu projecte i van a aprendre a exposar-lo de manera correcta. 

OBSERVACIÓ REMOTA

El grup format per l'Aroa, l'Elsa, la Berta i l'Aarón es van encarregar d'explicar com funcionen els satèl·lits meteorològics i els radars.



MAPES ISOBÀRICS

Aquests tipus de mapes són bàsics per a poder fer una correcta predicció del temps. Com s'elaboren i què signifiquen  ho van explicar en Víctor, en Jordi, en Marc Amor i en Marc Martínez.



MAPES SIGNIFICATIUS

Un cop elaborats els mapes isobàrics, es realitzen els significatius. Aquests informaran del temps que farà en un determinat lloc. Aquest tipus de mapes van ser exposats per la Leyre, l'Alba, la Lluna i  la Nerea. També ens ho van explicar en Dennis, en Julen, en Biel i l'Óscar






FENÒMENS METEOROLÒGICS

Quins fenòmens meteorològics ens envolten? En Biel, la Sofia i l'Elena ens ho van exposar.




VARIABLES METEOROLÒGIQUES

Les variables meteorològiques que són necessàries per a estudiar el temps i què signifiquen cadascuna d'elles van ser treballades per l'Enzo, l'Éric, la Sara i l'Arnau.




APARELLS METEOROLÒGICS    

I com es mesuren aquestes variables? Això és el que l'Alba, la Lucia la Daniela i l'Elias ens van explicar.