dimecres, 12 de juny del 2024

ROBOCAT 2024

 Al llarg del curs 2023-2024 s'ha disputat la Robocat 2024, el Campionat de Robòtica de Catalunya. La nostra escola és el tercer any que hi participa. Però aquest any hi ha hagut novetats, ja que hem tingut tres representants, un júnior i dos sèniors provinent de les eliminatòries prèvies realitzades al propi centre.

LES ELIMINATÒRIES PRÈVIES

El repte de la Robocat 2024 era la del rescat de ferits en un terratrèmol. Tant bon punt el vam conèixer, es van organitzar els grups a 2n (júnior), 3r i 4t d'ESO (sèniors) i a les classes de robòtica es van dissenyar els robots. Els dies 18 i 19 de desembre es van realitzar les eliminatòries. A la darrera, l'equip "Solteros FC" va ser el guanyador i va obtenir el passi per a la Fase Territorial de Mataró a la categoria júnior. Pel que fa als sèniors, el grup "Power Girls" va aconseguir patrocini de l'AMPA per ser grup femení i "Robbotik" va aconseguir anar a la territorial per la seva participació al curs passat.

Els darrers intents abans de les eliminatòries



Cada equip presentava el seu disseny


Solteros FC va ser l'equip guanyador

TERRITORIAL DE MATARÓ

El 3 de maig, els tres equips participants van anar a la Fase Territorial de Mataró. Després de molts nervis i incerteses, l'equip "Robotik" va quedar en tercer lloc, obtenint el pas a la final, a l'igual que les "Power Girls", que en aquest cas van quedar onzenes.

Els equips llestos per a competir

Homologant els robots

Homologant els robots

Robotik va quedar tercer de la territorial

Power Girls llestes per a la gran final!


GRAN FINAL D'OLESA DE MONTSERRAT

I finalment, va venir el moment més esperat: la gran final disputada a Olesa de Montserrat l'11 de maig.  Els millors equips de Catalunya competien entre ells. Les "Power Girl" van aconseguir la dotzena posició després d'una gran competició i "Robotik" la divuitena. Moltes felicitats a totes i a tots pel vostre esforç al llarg de l'any i aconseguir aquests bons resultats!