dilluns, 16 de novembre del 2020

STEAM, SETMANA DE LA CIÈNCIA

Us mostrem un recull d'imatges que recullen la Setmana de la ciència que han viscut el alumnes de l'ESO. 

En el taller, Estirem el fil, els alumnes de 3r i 4t d'ESO han reflexionat sobre el preu real de la roba que comprem: la quantitat d'aigua que es necessita, el CO2 que es desprèn, la ma d'obra que s'utilitza,,, barat o car?




Molts trucs de màgia tenen relació amb raonament físics. Els quatre cursos de l'ESO han gaudit de la màgia del Mag Xavi. Quin efecte fa la pressió en una llauna? La distribució de pesos i la gravetat poden elevar un objecte? Pot un globus no explotar si el pressionem sobre un llit d'agulles? Màgia o física?



Interessant exposició sobre la pobresa energètica, Energia per a tothom. Què és? A qui afecta? Que pot fer la societat per a solventar-la? Què podem fer nosaltres a casa per disminuir el consum energètic? L'exposició ens ha ajudat a reflexionar-hi. 



La Marató de la TV3 d'enguany està dedicada a la COVID. Els alumnes de l'ESO han rebut les xerrades formatives per part de la Doctora Marta Consuegra sobre què és aquest virus i com podem actuar per a protegir-nos.


Coneixem l'aigua? és el  nom del taller que els alumnes de 1r i 2n d'ESO han realitzat per tal d'analitzar d'on prové l'aigua que bevem, que utilitzem per la nostra higiene, per a rentar la roba... D'on surt l'aigua? S'acabarà? Fem un bon consum d'aigua? Tota aigua és potable? Aquestes preguntes i més hem resolt en el taller realitzada en les jornades de la ciència de l'Escola.




Anem a la platja en les estones d'oci, però ens hem parat a pensar en la vida que té a dins? La sortida per a 3r i 4t d'ESO, Les nostres platges, ha ajudat als alumnes a considerar la platja com un ecosistema viu que s'ha de cuidar. Educació medioambiental necessària i útil.


 


L'alumnat de 1r d'ESO ha compatir els seus coneixements treballats a les matèries optatives de Natural Science i Educació per a la salut. Hem conegut importants investigadors, físics, artistes que van fer descobriments importantíssims per a la ciència i per a la nostra salut: Alexander Fleming, Leonardo da Vinci, Wiliam Harvey i hem jugat a Who am I? endevinant elements del regne animal, segons les dades descriptives en anglès que feien els alumnes als seus companys. Fun and Science!



Una Setmana de la Ciència, enriquidora i divertida.