dilluns, 13 de desembre del 2021

1r ESO: PROJECTE DE METEOROLOGIA

L'alumnat de 1r d'ESO ha desenvolupat el  projecte El Temps sobre diversos aspectes de la Meteorologia. 

La primera tasca va consistir en organitzar els grups i triar els temes. Un cop fet això, es va cercar informació i es van triar les fotos per muntar un mural.

Finalment,  s'ha fet l'exposició final dels diversos treballs.

Us deixem les impressions dels alumnes:

LES VARIABLES METEOROLÒGIQUES



El nostre grup, format per l'Adrià López, Jon Balsega, Norman Terol, Àlex Urbano i Pau Sánchez ha treballat les Variables meteorològiques. Hem explicat quines són les més importants: temperatura, humitat i pressió i en quines unitats es mesuren.

                FENÒMENS METEOROLÒGICS

El nostre grup estava format per l'Alexandra Parra, Héctor Montalbán, Paula Soca, Gemma Gago i Laeticia Lavaud. Nosaltres hem parlat dels fenòmens meteorològics. tornados, tempestes, huracans....També hem explicat com es forma la pluja i la importància dels nuclis de condensació per tal que es formin els núvols.

 MAPES SIGNIFICATIUS

Nosaltres som l'Ona Royo, la Lola Hernández, la Claudia Varo, la Inés Soto i el Marc Rocamora. Hem parlat de com s'elaboren els mapes significatius i que signifiquen tots els símbols que podem veure pels mitjans de comunicació. Els meteoròlegs han d'interpretar els mapes isobàrics per després elaborar els mapes significatius.

 ELS MAPES ISOBÀRICS

El nostre grup estava format per la Rocío Andrades, Carla Palomares, Nicola Aranda, Arnau Álvarez i Adrián Olivares. Hem parlat dels mapes isobàrics, els fronts freds i càlids i les depressions i anticiclons. Hem descobert que els mapes isobàrics els elaboren uns superordinadors en els centres de previsió a partir de les dades meteorològiques que els hi arriben.

OBSERVACIÓ REMOTA

Els satèl·lits i radars això és el que ens ha tocat explicar a nosaltres: Raul Jiménez, Iván Fernández, Pau Muñoz, Mauro Melero i Pablo Ramírez. Hem vist per a què serveixen els satèl·lits i quins tipus hi ha. També hem descobert que el radar ens dóna molta informació sobre la pluja i, en funció dels colors que ens mostra, sabem si plou molt fort o no.

APARELLS METEOROLÒGICS


L'Andrea Martín, Martina Iglesias, Matina Benavente, Marta Bacaiocoa, Carolina López i la Daniela Montoya hem explicat els aparells meteorològics. Les variables que abans han explicat els nostres companys s'han de mesurar amb aparells. Hem vist de quins tipus n'hi ha i com fan aquestes mesures.